arrow1 Acasă arrow1 Programe de studii arrow1 Ciclul III - Anunțuri  
EN


NOUTÄȚI
LEGĂTURI RAPIDE
e-Sims - programul pentru gestiunea scolaritatii BlackBoard - aplicatia pentru invatamant la distanta oferita de MediaEc Bazele de date APA - acces la articole si publicatii 
                    stiintifice
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi 360.uaic.ro - Noutati la UAIC ALUMNI - Fundatia absolventilor UAIC
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului Colegiul Psihologilor din Romania Despre orasul Iasi
În atenția doctoranzilor!

 

 • Anunț curent
 • Anunțuri recente
 • Anunțuri arhivate

06.07.2018

The Annual Doctoral Conference in Psychology and Educational Sciences (ADCPES)


08.05.2018


23.02.2018

30.01.2018

Doctoranzii au posibilitatea de a efectua un stagiu de studiu Erasmus+ in cadrul universitatilor cu care UAIC a incheiat un acord bilateral Erasmus+ la nivel de Doctorat.

Lista universitatilor partenere, in functie de domeniul de studiu.

Condiții:
Se pot inscrie la selectie doctoranzi cu frecventa, care sunt la zi cu indeplinirea obligatiilor de doctorand, pentru stagii desfasurate pana la data sustinerii publice a tezei de doctorat, dar nu mai tarziu de 31 mai 2019.
Durata minima eligibila a stagiului de studiu Erasmus+ este de 3 luni (90 de zile).

In perioada imediat urmatoare se doreste organizarea de intalniri informative pentru doctoranzii interesati.


26.01.2018


13.09.2017
Regulamentul si calendarul competitiei 3MT pentru anul universitar 2017-2018

13.09.2017
INTERNATIONAL STUDENT CONFERENCE

Școala de Înalte Studii pentru Educatori din Vrsac (Serbia), în colaborare cu Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad (România) și Universitatea "Sv. Kliment Ohridski" din Bitola (Macedonia), organizeaza pe 14 noiembrie 2017 o conferinta - sesiune de comunicări dedicată studenților, cu axare pe tinerii care se pregătesc pentru viitoarea activitate didactică.


06.09.2017
Competitia pentru Proiecte de mobilitate pentru cercetători

UEFISCDI a lansat Competitia pentru Proiecte de mobilitate pentru cercetători (PN3 - Programului 1, Subprogramul 1.1. Resurse Umane).
Finantarea se asigura cercetatorilor / cadrelor didactice, angajate intr-o institutie de cercetare de drept public din Romania, pentru:
 • participarea la o conferinta cu lucrare invitata sau acceptata spre prezentare;
 • stagiu/curs de pregatire in strainatate pentru intelegerea/invatarea unei noi tehnici necesare utilizarii unui echipament existent in institutie;
 • publicare in regim open access;
 • acces la infrastructuri de cercetare neexistente in Romania (inclusiv biblioteci/arhive/baze de date);
 • activitati necesare protejarii drepturilor de proprietate intelectuala.

Solicitantul trebuie sa fie doctor in stiinte sau doctorand aflat in stagiu legal. Gasiti mai multe detalii accesând adresa.

 • Platforma de depunere on-line a cererilor de finanțare va fi disponibilă începând cu data de 06 septembrie 2017;
 • Cererile de finanțare se depun în regim continuu, până la data de 10 decembrie 2017, ora 16:00.

14.06.2017
Fourth International Interdisciplinary Conference for PhD students CONTEXTS

ContextsWe are pleased to inform you that the Faculty of Philosophy, University of Novi Sad, is organising the Fourth International Interdisciplinary Conference for Young Scholars in Social Sciences and Humanities CONTEXTS, which is to be held on 1 December 2017 on the the Day of the Faculty of Philosophy. The aim of the Conference is to gather young scholars from various social sciences and humanities to exchange experience and ideas in order to promote and encourage intercultural and interdisciplinary dialogue.

The deadline for abstract submission is 20 September 2017.

We would like to invite all doctoral students to participate at the Conference. We are looking forward to papers from the following areas of science:

 • Linguistics
 • Literature
 • Psychology
 • Pedagogy
 • History
 • Philosophy
 • Sociology
 • Media Studies

You can find detailed information at the website of the Conference


14.06.2017
1st AUAP-ZU Scholarships for the Year 2017

The AUAP Secretariat in cooperation with Zhengzhou University, China is pleased to announce the availability of fifty (50) scholarships, for the Doctoral Programme (25 candidates)

DEADLINE

Application form with the cover letter from the President/Rector and Vice Chancellor must be sent to AUAP Secretariat on or before June 15, 2017 at 12.00 pm., Bangkok, Thailand Time.

The Secretariat will select the candidates and announce the results on July 31, 2017. Then, the host will issue the formal invitation for candidates to apply for a visa.

The Academic Year starts in early September 2017.


08.06.2017
Detalii selecție Programul Erasmus+ 2016-2017

Accesând următorul linkveți afla detaliii privind locurile, criteriile de eligibilitate, documente necesare, modalitatea de notare, calendarul selecției pentru Programul Erasmus+ 2016-2017


EuroPhD on Social Representations and Communication 2017

Amănunte privind Competiția pentru programul doctoral EuroPhD on Social Representations and Communication 2017


18.05.2017
A patra ediție a Școlii de Vară de Metode Aplicate de Cercetare Socială

Facultatea de Științe Politice, din cadrul UBB Cluj, organizează a patra ediție a Școlii de Vară de Metode Aplicate de Cercetare Socială, în perioada 24-29 iulie 2017.

Școala de vară este parte a unui program postuniversitar acreditat pentru care participanții pot obține credite transferabile.

Mai multe informații pot fi găsite accesând documentul.

Deschiderea competiției pentru programul doctoral EuroPhD on Social Representations and Communication 2016

În cadrul programului doctoral European / International Joint PhD on Social Representations and Communication (EuroPhD), cu sediul la Roma (Italia), condus de Prof. Annamaria de Rosa (Universitatea La Sapienza) sunt disponibile 2 locuri pentru doctoranzii ce vor fi admiși și în doctoratul din cadrul UAIC în anul universitar 2016-2017. Persoanele care vor ocupa aceste două locuri vor primi, după cei trei ani de studii doctorale și susținerea tezei, ambele diplome de Doctor (una din partea UAIC și una din partea EuroPhD). Condițiile sunt:

  • Includerea unui capitol pe tema Reprezentărilor Sociale și a unui segment de cercetare în această arie în cadrul studiilor empirice din teza de doctorat;
  • Prezentarea în fața comisiei de la Roma a unui text de 40 de pagini în limba engleză care să sintetizeze conținutul tezei (teza în sine poate fi scrisă în limba română);
  • Achitarea taxei anuale de 500 de Euro pentru studiile doctorale în cadrul EuroPhD;
  • Înscrierea pentru examenul de admitere până pe data de 30 iunie 2016. Examenul presupune trimiterea unui proiect de cercetare de aproximativ 5 pagini în limba engleză și susținerea unui interviu prin Skype.

Mai multe detalii pentru procedura de înscriere: http://www.europhd.net/html/_onda01/04/02.01.00.00.shtml

Universitatea Alexandru I. Cuza este partener asociat în acest proiect. Persoana de contact în cadrul UAIC este conf. dr. Andrei Holman (holman@psih.uaic.ro).


La data de 21.09.2015, ora 11:00, în Sala D 206, dna. BUJOREAN V. ELENA va susține, în ședință publică, teza de doctorat cu titlul VIOLENȚA SIMBOLICĂ ÎN ȘCOALĂ, în vederea obținerii titlului științific de doctor în domeniul ȘTIINȚE ALE EDUCAȚIEI. Vă invităm să participați la ședința de susținere a tezei. Alte informații... (afișat 17.09.2015)


Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi  organizeaza, in luna iunie 2014, o noua sesiune de selectie pentru acordarea de burse doctorale in cadrul proiectului „Sistem integrat de imbunatatire a calitatii cercetarii doctorale si postdoctorale din Romania si de promovare a rolului stiintei in societate”, POSDRU/159/1.5/S/133652, finantat prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. In aceasta sesiune vor fi scoase la concurs aprox. 25 de pozitii de cercetatori inmatriculati la doctorat cu frecventa in cadrul Scolilor Doctorale ale Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, in domeniile D1 - stiinte exacte si D2 - stiinte sociale, umaniste si economice. Vezi anuntul...
Detalii se gasesc si pe site-ul proiectului, la adresa: http://www.postdoc.commscie.uaic.ro
(afișat 28.05.2014)


Lansarea competiție pentru burse doctorale și postdoctorale CommScie, sesiunea aprilie-mai 2014! Vezi anunțul... (afișat 7.05.2014)


Burse POSDRU pentru doctoranzi și postdoctoranzi! Vezi anunțul... (afișat 5.05.2014)


În atenția viitorilor doctoranzi: 13 burse disponibile pentru programul doctoral EuroPhD on Social Representations and Communication

În cadrul programului doctoral EuroPhD on Social Representations and Communication, cu sediul la Roma (Italia), condus de Prof. Annamaria de Rosa (Universitatea La Sapienza) sunt disponibile 13 locuri cu bursă pentru doctoranzii din ciclul 2014-2017. Aceștia își vor derula activitatea în Roma (cu 6 luni de mobilitate în alte țări). Proiectul este destinat candidaților care se vor afla în momentul înscrierii (cu termenul limită 31 martie 2014) în primii 4 ani de la terminarea studiilor de master. Mai multe detalii despre burse, eligibilitate, proceduri de înscriere, arie științifică, selecție etc. pot fi găsite pe site-ul oficial al proiectului doctoral: http://www.europhd.eu/SoReComJoint-IDP , respectiv în apelul oficial: http://www.europhd.eu/html/_onda01/10/06.05.00.00.shtml
Universitatea Alexandru I. Cuza este partener asociat în acest proiect. Persoana de contact în cadrul UAIC este lect. dr. Andrei Holman (holman@psih.uaic.ro).

 

Collaboration to the European/International Joint PhD in Social Representations and Communicationand to the So.Re.Com. Joint-IDP: Call for 13 fellowships for 3 years for doctoral applicants

The University of Iasi is one of the partner Institutions of the European/International Joint PhD in Social Representations and Communication (http://www.europhd.eu) and of the So.Re.Com. THEmaticNETwork (http://www.europhd.eu/SoReComTHEmaticNETwork). Within this inter-institutional collaboration the University of Iasi is also associated partner of the So.Re.Com. Joint – Innovative Doctoral Program, coordinated by Sapienza University of Rome, evaluated  (with the highest mark 98,8/100 marks) as the best among the 1247 projects submitted within the 2013 People-ITN call, following a long history of institutional recognition started in 1993.
In its role as mono-contractor Institution, Sapienza University is issuing a call for 13 fellowships within the framework of the So.Re.Com.Joint-IDP project for Early Stage Researchers.

Built on the experience of both the European/International Joint PhD in S.R. & C. awarding a recognized joint degree since 1996, and the EU approved So.Re.Com. THEmaticNETwork, this international joint doctoral programme includes 8 universities, 2 private companies and 1 public research institute in 8 European countries (AT, CH, CZ, ES, FR, IT, RO, SE), and 6 universities in United States, Canada, Brazil, Argentina, Mexico and China.
The goal is to provide doctoral training in Social Representations and Communication, a supra-disciplinary research area of the social sciences that studies the social construction of everyday knowledge in social spheres and media, disseminating European excellence beyond the EU boundaries and attracting the best ESR from abroad. Structured into transnational teams by common research area and complementary multi-methodological approaches, this So.Re.Com. Joint-IDP guarantees a well-tested training structure including:

 • an innovative integrated physical and virtual campus, where world-class academic scientists, internationally recognised experts, experienced researchers and ESR cooperate face-to face and online “for” and “by” research;
 • multiple supervision via tutoring and co-tutoring by at least three tutors in different countries;
 • individual mobility for ESR at research centres for secondments;
 • collective international mobility of trainees and teaching staff during International Summer Schools and Lab meetings;
 • learning by doing (including transferable skills) in academic and non-academic settings;
 • worldwide access to common web platform, as tool for documentation, networking, training and monitoring trainees’ progress;
 • high tech infrastructure and lab facilities;
 • quality evaluation system; i) officialisation of the joint degree;
 • active integration in the world-wide SoReComTHEmaticNETwork;
 • enhancement of career prospects both in and outside academia.

Selected applicants will be enrolled in the European/International Joint PhD in Social Representations and Communication to participate in an on-going project led since 20 years by the director of the European PhD on Social Representations and Communication Research Centre and Multimedia Lab who has designed specific web-tools (including the on-line grid for the meta-theoretical analysis and the related web-inventories) for the purpose of conducting an empirical meta-theoretical analysis of the literature on Social Representations. The specific project aim is to take stock of the scientific field developed in more than 50 years by conducting an empirical meta-theoretical analysis of the literature on Social Representations, mapping its development, the related research methods, the thematic areas and their impact on the various applied fields within the multi-generational community of scientists and across different geo-cultural contexts.

All necessary information can be found on the So.Re.Com. Joint-IDP website: http://www.europhd.eu/SoReComJointIDP
In particular you can consult:

Gross yearly Salary: 40.508,00 € / year
Yearly Moblity Allowance:
a) ESR without family charges: 8.954,40 € / year; b) ESR with family charges: 12.792,00 € / year
Please note that these two reference amounts depend on the family situation of the researcherat the time of the recruitment of the researcher.

The deadline to apply is the 31 March 2014. You can apply by sending the application form and the requested documents (http://www.europhd.eu/html/_onda01/10/06.03.00.00.shtml) by email to the project scientific coordinator: annamaria.derosa@uniroma1.it

Actualizat: 6 iulie 2018
© Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației