arrow1 Acasă arrow1 Actualități științifice  
EN


NOUTÄȚI
LEGĂTURI RAPIDE
e-Sims - programul pentru gestiunea scolaritatii BlackBoard - aplicatia pentru invatamant la distanta oferita de MediaEc Bazele de date APA - acces la articole si publicatii 
                    stiintifice
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi 360.uaic.ro - Noutati la UAIC ALUMNI - Fundatia absolventilor UAIC
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului Colegiul Psihologilor din Romania Despre orasul Iasi
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Emoțiile pozitive nu sunt benefice pentru sănătate decât în anumite culturi

Emoțiile pozitive sunt văzute ca fiind foarte importante pentru sănătate, însă cercetări foarte noi arată că efectele emoțiilor asupra sănătății depind de contextele culturale.  Într-un număr de anul acesta al Psychological Science, o echipă condusă din cercetători din China, Japonia și Statele Unite a publicat  un articol din care rezultă că emoțiile pozitive determină o funcționare cardiovasculară mai bună (în raport cu lipsa emoțiilor pozitive) în Statele Unite dar nu și în Japonia.

Autorii au aplicat chestionare unor loturi extinse vizând frec­ven­ța a 10 emoții pozitive trăite de subiecți în anterioarele 30 de zile și au măsurat, pentru aceeași participanți, lipidele din sânge (colesterolul, trigliceridele etc).

Explicația rezultatelor sur­prin­ză­toare raportate în articolul din Psychological Science ar consta în faptul că, în culturile est-asiatice, oamenii percep fațete negative ale emoțiilor poztive. Ele sunt explozive, efemere, pot atrage atenția celorlalți prin strindeța lor și pot distrage persoana de la sarcinile ei importante.

Sursa:


Mai multe detalii puteți găsi accesând adresa.


Articolul anterior Articolul următor
Un nou training online poate ajuta familiile copiilor cu CES O dietă necorespunzătoare în adolescență corelează cu problemele de anxietate și PTSD la vârsta adultă

Publicat: 7 septembrie 2017
© Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației