arrow1 Acasă arrow1 Actualități științifice  
EN


NOUTÄȚI
LEGĂTURI RAPIDE
e-Sims - programul pentru gestiunea scolaritatii BlackBoard - aplicatia pentru invatamant la distanta oferita de MediaEc Bazele de date APA - acces la articole si publicatii 
                    stiintifice
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi 360.uaic.ro - Noutati la UAIC ALUMNI - Fundatia absolventilor UAIC
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului Colegiul Psihologilor din Romania Despre orasul Iasi
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Un nou training online poate ajuta familiile copiilor cu CES

O serie de studii realizată în cadrul Michigan State University prezintă un program online prin care părinții și frații copiilor cu deficiențe de vorbire sunt învățați să comunice mai ușor cu aceștia. Studiile au fost realizate pe mai multe perechi de tipul părinte – copil sau frate/soră fără deficiențe - frate/soră cu deficiențe, evaluate înainte de începerea programului, imediat după acesta și la o distanță de maxim 10 săptămâni de la finalizare.

Programul necesită parcurgerea a șase module online cu o durată totală de aproximativ 75 de minute. În cadrul acestora, rudele învață să fie atente la modul în care copilul comunică și să îi ofere acestuia cât mai multe ocazii pentru a comunica. De asemenea, ele sunt încurajate să descrie cât mai amănunțit situațiile de comunicare și să nu apeleze doar la simple întrebări. În final, părinții și frații/surorile trebuie să aștepte răspunsul copilului și să îi răspundă acestuia la rândul lor, folosind cuvinte adaptate nivelului  de dezvoltare al acestuia.

Rezultatele au fost unele pozitive. Atât părinții cât și frații/surorile au raportat o comunicare mai eficientă cu copilul. De asemenea, acesta s-a angajat mai des în activități de comunicare ca urmare a implicării rudelor.

Sursa:


Mai multe informații puteți accesând articolele:


Articolul anterior Articolul următor
Ritmul în care respirăm poate influența memoria și recunoașterea fricii Emoțiile pozitive nu sunt benefice pentru sănătate decât în anumite culturi

Publicat: 29 august 2017
© Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației