arrow1 Pagină principală arrow1 Cercetare arrow1 Apariții editoriale arrow1 Antonesei Liviu  
EN


NOUTÄȚI
LEGĂTURI RAPIDE
e-Sims - programul pentru gestiunea scolaritatii BlackBoard - aplicatia pentru invatamant la distanta oferita de MediaEc Bazele de date APA - acces la articole si publicatii 
                    stiintifice
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi 360.uaic.ro - Noutati la UAIC ALUMNI - Fundatia absolventilor UAIC
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului Colegiul Psihologilor din Romania Despre orasul Iasi
Cărți publicate de cadrele didactice ale Facultății de Psihologie și Științe ale Educației

Antonesei Liviu

Titlu: O introducere în pedagogie. Dimensiuni axiologice și transdisciplinare ale educației
Editura: Polirom
Anul apariției: 2002

Descriere:
O introducere în pedagogie, dar nu orice fel de introducere, pentru că autorul situează disciplina în ansamblul demersurilor contemporane din științele antropologice și al evoluțiilor spre transdisciplinaritate. De asemenea, are loc o recentrare axiologică a educației, începând cu idealul educativ și sfârșind cu chestiunea dificilă a reconstrucției conținuturilor educative în condițiile unei necesare reforme globale a educației și învățământului. În context, trebuie să semnalăm că noul tip de demers transdisciplinar nu este aplicat doar pedagogiei, ca disciplină eminentă a transmiterii culturii, ci și educatiei, adica însuși procesului de transmitere culturală. O carte pentru studenți și profesori, dar și pentru cercetătorii educației, cu care autorul întreține, de altfel, un continuu și foarte productiv dialog intelectual.

   

Titlu: Paideia. Fundamentele culturale ale educației
Editura: Polirom
Anul apariției: 1996

Descriere:
Consacrat ca scriitor și om politic, Liviu Antonesei se impune în egală măsură ca specialist în științele educației. În intenția autorului, Paideia își propune să introducă pedagogia în dezbaterea modernă privind omul și cultura. Pornind de la caracterizarea omului drept ființă culturală, Liviu Antonesei definește educația ca proces de transmitere a culturii și pedagogia ca știință a culturii. Sunt abordate dintr-o nouă perspectivă problemele legate de selecția și organizarea conținuturilor învățământului, în urma centrării educației pe valori și modele culturale.

   

Pagina personală

 

Actualizat: 1 Noiembrie 2007
© Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației