arrow1 Pagină principală arrow1 Cercetare arrow1 Apariții editoriale arrow1 Butnaru Simona  
EN


NOUTÄȚI
LEGĂTURI RAPIDE
e-Sims - programul pentru gestiunea scolaritatii BlackBoard - aplicatia pentru invatamant la distanta oferita de MediaEc Bazele de date APA - acces la articole si publicatii 
                    stiintifice
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi 360.uaic.ro - Noutati la UAIC ALUMNI - Fundatia absolventilor UAIC
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului Colegiul Psihologilor din Romania Despre orasul Iasi
Cărți publicate de cadrele didactice ale Facultății de Psihologie și Științe ale Educației

Butnaru Simona

Titlu: Performanța școlară. Determinanți individuali și contextuali în adolescență
Autori: Loredana Ruxandra Gherasim, Simona Butnaru
Editura: Polirom
Anul apariției: 2013
ISBN: 978973-46-3136-0

Descriere:
Cum pot fi ajutati elevii sa-si optimizeze performantele scolare? Exista diferente culturale in ceea ce priveste practicile educationale aplicate in familie si efectele lor asupra invatarii? Cum pot fi evitate starile afective negative si cum pot fi stimulate starile pozitive asociate invatarii? Volumul raspunde la aceste intrebari, prezentind tendintele de evolutie a performantei scolare, abordarea ecologica a succesului scolar, precum si rolul suportului scolar si familial in determinarea performantelor scolare. Pe linga rezultatele cercetarilor contemporane privind rolul orientarii motivationale asupra performantei scolare, sint expuse cercetari originale recente realizate la nivelul populatiei scolare romanesti si strategii educationale ameliorative.

   

Titlu: Curriculum intercultural. Structură și strategii de dezvoltare
Autor: Simona Butnaru
Editura: Sedcom Libris
Anul apariției: 2009
ISBN: 978-973-670-326-3

Descriere:
„Lucrarea analizeaza posibilitati de transpunere a principiilor interculturalitatii in planul obiectivelor, continuturilor, metodologiei didactice, formelor de realizare si evaluare a educatiei in scoala.“

In ideea ameliorarii sanselor de acces la educatie pentru toti, cartea face o pledoarie pentru abordarea contextualizata a diversitatii culturale in educatie, pentru dezvoltarea la nivel local a unor oferte educationale specifice, adaptate particularitatilor culturale ale populatiilor scolare si organizatiilor scolare.
Lucrarea debuteaza printr-o analiza a conceptului de educatie interculturala, asa cum a fost lansat in SUA, in prima jumatate a secolului al XX-lea, identifica recomandari de politica educationala europene si romanesti care incurajeaza abordarea diversitatii culturale in educatie, descrie conceptul de curriculum intercultural sub aspectul structural al obiectivelor, continuturilor, metodologiilor si formelor de realizare si evaluare, si profilului abilitatilor formatorului intercultural.
Ultima parte a lucrarii ofera sugestii actionale pentru actuali si viitori profesori interesati de problematica dezvoltarii curriculumului intercultural la nivel local, sub forma infuzarii de experiente de invatare interculturale, in disciplinele traditionale, a conceperii unor discipline optionale si a elaborarii unor proiecte educationale.

   
No Photo

Titlu: Învățământ deschis la distanță. Ghid pentru tutori
Autori: Cucoș, C. (coord.), Butnaru, S (coautor), Ceobanu, C.M., Diac, G., Neculau, B.C., Frumos, F.V., Ghiațău, R., Onu, C.D.
Editura: Editura Universității „Al. I. Cuza”, Iași
Anul apariției: 2004
ISBN: 973-703-000-1

Butnaru S, “Strategii de predare-învățare la distanță și proiectarea activităților specifice”, pp. 59-81

   

Titlu: Educație interculturală. Ghid pentru formatori (coautor)
Autori: Cozma, T., Cucos, C., Butnaru, S.
Editura: Erota, Iasi
Anul apariției: 2001
ISBN: 973-99341-8-8

Descriere:
Prezentul ghid este concretizarea unei ințiative de formare continuă a cadrelor didactice în domeniul educației interculturale. Începând din anul 1998, în cadrul catedrei de Pedagogie, a Universității "Al.I.Cuza" - Iași, a început derularea unui proiect pentru Educație interculturală, finanțat de Banca Mondială și Guvernul României.

   

Pagina personală

 

Actualizat: 1 octombrie 2013
© Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației