arrow1 Pagină principală arrow1 Cercetare arrow1 Apariții editoriale arrow1 Cozma Teodor  
EN


NOUTÄȚI
LEGĂTURI RAPIDE
e-Sims - programul pentru gestiunea scolaritatii BlackBoard - aplicatia pentru invatamant la distanta oferita de MediaEc Bazele de date APA - acces la articole si publicatii 
                    stiintifice
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi 360.uaic.ro - Noutati la UAIC ALUMNI - Fundatia absolventilor UAIC
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului Colegiul Psihologilor din Romania Despre orasul Iasi
Cărți publicate de cadrele didactice ale Facultății de Psihologie și Științe ale Educației

Cozma Teodor

Titlu: O nouă provocare pentru educație: interculturalitatea
Editura: Polirom
Anul apariției: 2001

Descriere:
Educatia interculturala reprezinta o topica importanta a discursului educational si a practicilor educative in contemporaneitate. Contextele geopolitice, economice, culturale proprii Europei de astazi si din viitor prefigureaza o intensificare a schimburilor si transformarilor pe toate planurile. Europa contemporana nu mai poate fi inteleasa si tratata static, intr-o viziune inchisa, ci, in primul rind, prin prisma schimbarilor politice, sociale, culturale, economice, tehnologice, ce par a fi singura constanta a lumii in care traim. In aceste conditii, autorii considera utila prezentarea atit a unor constructe teoretice care explica fenomenele in cauza, cit si a unor modele actionale ce ne ajuta sa producem re-orientarea perceptiei, gindirii, simtirii si actiunii in sensul interculturalului.

Titlu: Școala și "Educațiile paralele"
Editura: Universității "Al. I. Cuza" Iași
Anul apariției: 1998

Descriere:
Problematica educației este abordată astăzi în strânsă legătură cu problematica lumii-contemporane, lume caracterizată prin importante și rapide transformări, prin cerințe și aspirații specifice, prin schimbări în toate domeniile antrenate de progresele științei și tehnicii, de proliferarea informației, de dezvoltarea comunicațiilor, de evoluția trebuințelor spirituale și materiale ale oamenilor etc.

Titlu: Educație interculturală. Ghid pentru formatori
Editura: Erota
Anul apariției: 2001

Descriere:
Prezentul ghid este concretizarea unei ințiative de formare continuă a cadrelor didactice în domeniul educației interculturale. Începând din anul 1998, în cadrul catedrei de Pedagogie, a Universității "Al.I.Cuza" - Iași, a început derularea unui proiect pentru Educație interculturală, finanțat de Banca Mondială și Guvernul României.

Titlu: Introducere în problematica educației integrate
Editura: Spiru Haret
Anul aparitiei: 2000

Descriere:
Ideea educației integrate a apărut ca o reacție firească a societății la obligația acesteia de a asigura cadrul necesar și condițiile impuse de specificul educației persoanelor cu cerințe educative.

Titlu: Ora de dirigenție. Între rutină și profesionalism
Editura: Gama
Anul apariției: 1995

Descriere:
Fără să aibă pretenția de a se implica și, cu atât mai puțin de a rezolva numeroasele probleme ridicate de activitatea profesorului diriginte în școală, lucrarea de față urmărește să propună o suită de teme care, în cadrul problematic general admis, să constituie surse de inspirație sau modele pentru optimizarea desfășurării acestei activități "de suflet" și de îndrumare, care este ora de dirigenție.

 

Actualizat: 1 Noiembrie 2007
© Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației