arrow1 Acasă arrow1 Cercetare arrow1 Apariții editoriale arrow1 Enea Violeta  
EN


NOUTÄȚI
LEGĂTURI RAPIDE
e-Sims - programul pentru gestiunea scolaritatii BlackBoard - aplicatia pentru invatamant la distanta oferita de MediaEc Bazele de date APA - acces la articole si publicatii 
                    stiintifice
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi 360.uaic.ro - Noutati la UAIC ALUMNI - Fundatia absolventilor UAIC
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului Colegiul Psihologilor din Romania Despre orasul Iasi
Cărți publicate de cadrele didactice ale Facultății de Psihologie și Științe ale Educației

Enea Violeta

Pagina personală

Titlul: Evaluarea psihologică. Manualul psihologului clinician
Autori: Enea, V., Dafinoiu, I. (coord.).
Editura: Polirom
Anul apariției: 2017
ISBN print: 978-973-46-7005-57 | ISBN ePUB: 978-973-46-7090-1 | ISBN PDF: 978-973-46-7091-8

Descriere:
Înainte de a primi tratament, orice client trebuie să treacă printr-o etapă crucială - evaluarea psihologică. Pentru ca terapia să fie eficientă și adecvată, este extrem de important ca evaluarea psihologică ce o precedă să fie efectuată în baza unor ipoteze clinice, multimodal și corect. Volumul colectiv coordonat de Violeta Enea și Ion Dafinoiu este primul manual în limba română care abordează procesul de evaluare psihologică într-o manieră didactică, pornind de la principii de bază și continuînd cu metode de lucru, cazuri particulare și analiza diverselor cadre în care aceasta poate fi pusă în practică. Reunind cunoscuți specialiști din mari centre universitare din țară, Evaluarea psihologică se adresează în egală măsură studenților, psihologilor clinicieni și cercetătorilor.

   
Titlul: Tulburările de comportament alimentar și obezitatea la copii si adolescenți
Autori: Enea, V., Moldovan, A., Anton, R.
Editura: Polirom. Colecția: Psihologie clinică și psihoterapie
Anul apariției: 2017
ISBN print: 978-973-46-6466-5 | ISBN ePUB: 978-973-46-6550-1 | ISBN PDF: 978-973-46-6551-8

Descriere:
Obiectivul cartii este de a umple golurile de informatie din literatura de specialitate disponibila in limba romana prin abordarea terapeutica a tulburarilor de comportament alimentar la copii si adolescenti. Tratamentul acestor tulburari, in mod obisnuit, presupune mobilizarea unei intregi echipe de specialisti care poate include, in afara de psihologul clinician, un medic pediatru, un internist (eventual endocrinolog sau cardiolog), un psihiatru, un dietetician si diferiti terapeuti, in functie de caz. Volumul se adreseaza tuturor acestor categorii de specialisti interesati de perspectiva psihologica a acestor tulburari si, in egala masura, parintilor si studentilor la psihologie si medicina. Parintii vor avea ocazia de a intelege rolul activ pe care il au de indeplinit in lupta cu tulburarea de alimentatie, iar cartea le va pune la dispozitie recomandari privind caile de actiune adecvate pe care ar putea sa le urmeze in cazul fiecarei tulburari in parte.

   
Titlu: Bulimia nervoasă: teorie, evaluare și tratament
Autori: Enea, V.,  Măirean, C., Dafinoiu, I.
Editura: Polirom. Colecția: Psihologie clinică și psihoterapie
Anul apariției: 2016
ISBN print: 978-973-46-6324-8 | ISBN ePUB: 978-973-46-6348-4 | ISBN PDF: 978-973-46-6349-1

Descriere:
Tulburare de alimentatie declansata pe fond psihic, bulimia nervoasa afecteaza in prezent citeva zeci de milioane de persoane din toata lumea. Volumul analizeaza diversii factori declansatori ai bolii, de la cei genetici pina la cei psihologici sau socioculturali, modalitatile de diagnosticare si tipurile cele mai adecvate de tratament, selectate pe baza experientei psihoterapeutice a autorilor si a rezultatelor obtinute. Lucrarea se adreseaza atit psihologilor clinicieni, psihoterapeutilor si studentilor de la facultatile de psihologie si medicina, cit si persoanelor care sufera de bulimie.

   
Titlu: Anorexia nervoasă: Teorie, evaluare și tratament
Autori: Enea, V., Dafinoiu, I.
Editura: Polirom. Colecția: Psihologie clinică și psihoterapie
Anul apariției: 2012
ISBN print: 978-973-46-3281-7 | ISBN ePUB: 978-973-46-3320-3 | ISBN PDF: 978-973-46-3321-0

Descriere:
Cu o incidență în continuă creștere în ultimele decenii, anorexia nervoasă este tulburarea mentală care prezintă cel mai ridicat risc de mortalitate în rândul adolescenților și al cărei tratament se dovedește adesea extrem de dificil. Rezultat al experientei psihoterapeutice a autorilor, volumul este structurat asemenea abordarii terapeutice, in cadrul careia cunoasterea criteriilor de diagnostic si a aspectelor teoretice preceda evaluarea psihologica si tratamentul propriu-zis. Pentru a ilustra modul cum se instaleaza anorexia nervoasa, evolutia ei si efectele extrem de grave pe care le poate avea, sint prezentate istoriile unor persoane care au suferit sau sufera de aceasta tulburare. Anorexia nervoasa constituie astfel o importanta sursa de informatii pentru psihologii clinicieni si psihoterapeuti, pentru studenti si profesori, dar si pentru parinti si adolescenti.

   

Pagina personală

 

Actualizat: 6 martie 2018
© Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației