arrow1 Pagină principală arrow1 Cercetare arrow1 Apariții editoriale arrow1 Ghiațău Roxana  
EN


NOUTÄȚI
LEGĂTURI RAPIDE
e-Sims - programul pentru gestiunea scolaritatii BlackBoard - aplicatia pentru invatamant la distanta oferita de MediaEc Bazele de date APA - acces la articole si publicatii 
                    stiintifice
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi 360.uaic.ro - Noutati la UAIC ALUMNI - Fundatia absolventilor UAIC
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului Colegiul Psihologilor din Romania Despre orasul Iasi
Cărți publicate de cadrele didactice ale Facultății de Psihologie și Științe ale Educației

Ghiațău Roxana

Pagina personală

Titlu: Etica profesiei didactice
Autor: Roxana Ghiațău
Editura: Universității "Al. I. Cuza"
Anul apariției: 2013

Descriere: Lucrarea de față prezintă un referențial de obicei minimalizat sau ocultat al fenomenului educativ, respectiv dimensiunea sa etică. Tema eticii muncii educative este pe cât de generoasă, pe atât de dificil de investigat. A avea o conduită etică în clasă înseamnă a lua în calcul cu toată seriozitatea responsabilitățile pe care le avem față de elevi. Profesorii oferă un serviciu public și lucrează cu personalități în formare, deci fundamentarea etică a practicilor pedagogice devine o necesitate. Scrisă dintr-o perspectivă modernă, lucrarea poate funcționa ca stimulent inovativ autoresponsabilizator și complement strategic cu valențe practice, deosebit de important pentru învățători, profesori, consilieri, factori de decizie, politicieni.

   

Titlu: Codul deontologic al profesiei didactice
Autor: Roxana Ghiațău
Editura: Sedcom libris
Anul apariției: 2011

Descriere: Lucrarea vizează dimensiunea deontologică a uneia dintre ocupa­țiile fundamentale, cea de educator, ocupație perenă, existentă dintotdeauna într-o formă mai mult sau mai puțin formalizată și oficială. Educația este o activitate majoră pentru condiția umană, iar profesia didactică joacă un rol determinant în vie­țile oamenilor.Chintesență a eticii și deontologiei profesionale, codul etic este expresia aderenței la idealuri și principii morale, dar și a statuării unui anume mod de comportament în funcție de niște standarde.

   

Pagina personală

 

Actualizat: 8 octombrie 2013
© Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației