arrow1 Pagină principală arrow1 Cercetare arrow1 Apariții editoriale arrow1 Neamțu Cristina  
EN


NOUTÄȚI
LEGĂTURI RAPIDE
e-Sims - programul pentru gestiunea scolaritatii BlackBoard - aplicatia pentru invatamant la distanta oferita de MediaEc Bazele de date APA - acces la articole si publicatii 
                    stiintifice
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi 360.uaic.ro - Noutati la UAIC ALUMNI - Fundatia absolventilor UAIC
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului Colegiul Psihologilor din Romania Despre orasul Iasi
Cărți publicate de cadrele didactice ale Facultății de Psihologie și Științe ale Educației

Neamțu Cristina

Titlu: Educația Sexuală - O provocare pentru școala românească
Editura: Institutul European
Anul apariției: 2005

Descriere:
Lucrarea de față este structurată în două părți: prima abordează problematica educației sexuale, iar cea de a doua este centrată pe prezentarea sexualității umane. Cartea vine în întâmpinarea nevoii de informare și formare în domeniul sexualității umane, atât a elevilor, cât și a educatorilor; ea nu oferă rețete, ci prezintă date științifice despre sexualitatea umană, urmărind să ajute cititorii să-și înțeleagă mai bine dimensiunea sezuală a personalității și să-și dezvolte spiritul de toleranță în acest domeniu.

Titlu: Devianța școlară
Editura: Polirom
Anul apariției: 2003

Descriere:
Cristina Neamtu face o analiza a modului in care organizarea si functionarea scolii traditionale (ce promoveaza modelul pedagogic centrat pe achizitia de cunostinte, in opozitie cu pedagogia centrata pe elev, pe comportamentele, aptitudinile si aspiratiile acestuia) genereaza, alaturi de alte efecte, o inflatie de conduite deviante. Volumul exploreaza din perspectiva interdisciplinara cele mai frecvente cauze, semnificatii si forme de manifestare ale deviantei scolare. Comportamentele sint analizate in functie de setul de cauze specifice care le-au determinat, autoarea incercind sa identifice o strategie globala de interventie in vederea diminuarii acestor probleme.

Titlu: Psihopedagogie specială. Ghid practic pentru învățământul la distanță
Editura: Polirom
Anul apariției: 2000

Descriere:
Lucrarea este conceputa in acord cu programa de pregatire continua si cu tehnica invatamintului deschis la distanta si prezinta intr-un limbaj accesibil toate categoriile de informatii necesare asigurarii unei actiuni educative eficiente si moderne: terminologia de specialitate, legislatia romaneasca si internationala, descrierea clinica a principalelor categorii de persoane cu cerinte educative speciale si a specificului dezvoltarii lor, etapele introducerii/generalizarii educatiei integrate, elemente de management al integrarii, modalitati de interventie in educatia si asistenta copiilor cu cerinte educative speciale etc.

 

Actualizat: 1 Noiembrie 2007
© Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației