arrow1 Pagină principală arrow1 Cercetare arrow1 Apariții editoriale arrow1 Stan Aurel  
EN


NOUTÄȚI
LEGĂTURI RAPIDE
e-Sims - programul pentru gestiunea scolaritatii BlackBoard - aplicatia pentru invatamant la distanta oferita de MediaEc Bazele de date APA - acces la articole si publicatii 
                    stiintifice
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi 360.uaic.ro - Noutati la UAIC ALUMNI - Fundatia absolventilor UAIC
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului Colegiul Psihologilor din Romania Despre orasul Iasi
Cărți publicate de cadrele didactice ale Facultății de Psihologie și Științe ale Educației

Stan Aurel

Titlu: Testul psihologic. Evoluție, construcție, aplicații
Autor: Aurel Stan
Editura: Polirom
Anul apariției: 2002

Descriere:
Lucrarea este o sinteza a tehnicilor de realizare si exploatare informationala a testului psihologic. Sint ilustrate noile tehnologii informatice de evaluare a persoanei prin intermediul testului, rolul tot mai important al statisticii psihologice, precum si implicatiile decizionale, profesionale, chiar ideologico-politice in recurgerea la o asemenea forma de investigatie. Autorul propune o viziune de ansamblu si, mai mult, un manual de initiere in istoria si practica testului psihologic, manual destinat profesionistilor - studenti, cercetatori -, dar si tuturor celor interesati de evolutia acestei probleme.

Titlu: Statistica aplicată în psihologie
Autori: Valentin Clocotici, Aurel Stan
Editura: Polirom
Anul apariției: 2000

Descriere:
Raportarea sub forma statistica a informatiilor in societatea contemporana face necesara intelegerea notiunilor de specialitate, atit in scopul utilizarii corecte a datelor, cit si pentru evitarea "capcanelor" de manipulare a opiniei publice. Lucrarea de fata apare in acest context ca un manual ce abordeaza clar si sistematic rationamentul si conceptele statistice. Ea se adreseaza cu precadere psihologilor, sociologilor si specialistilor din disciplinele conexe, precum si studentilor care se pregatesc in domeniul psihopedagogiei si al stiintelor socioumane.

Pagina personală

 

Actualizat: 29 mai 2012
© Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației