Conferinţa Naţională | Democraţie şi drepturile omului: provocări pentru educaţie

Conferinţa Naţională

Democraţie şi drepturile omului: provocări pentru educaţie

Iași, 15 mai 2021

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației organizează Conferința Națională Democrație și drepturile omului: provocări pentru educație, în contextul unei serii de evenimente propuse de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în sprijinul candidaturii României pentru un nou mandat de membru în Consiliul Drepturilor Omului al ONU pentru perioada 2023-2025.

Tematică

Democrația și drepturile omului reprezintă constante ale discursului public contemporan, însă dincolo de retorică, acestea constituie repere intens valorizate în spațiul educațional, din perspectivă teoretică și practică. Sub semnul deschiderii multidisciplinare, sunt așteptate propuneri de comunicări care vizează aspecte precum egalitatea de șanse, educație și libertate, diversitate și incluziune, educație de gen, dezvoltarea gândirii critice în sprijinul educației pentru democrație, curriculum, democrație și drepturile omului ș.a.

Evenimentul științific se va desfășura on-line în data de 15 mai, detaliile privind programul și modalitatea de conectare urmând să fie anunțate în timp util.