Master didactic

Pentru aflarea numărului matricol, accesaţi următorul link, introducând numele şi prenumele (din certificatul de naştere) fără diacritice şi simboluri.

 

Cel mai nou anunţ

Master didactic in Educatie fizica si sport anul I – lista admisi buget 2021-2022

admisi_MD_efs_sept_2021

Vizibilitatea proiectului „Start în carieră prin Master Didactic”
Perspective ale masteranzilor

Pentru mine acest master reprezintă un pas de dezvoltare în cariera mea didactică. Este o adevărată provocare să-mi împart o zi în două «locuri» diferite (şcoală şi master), dar dorinţa de a-mi depăşi limitele mă motivează să merg mai departe. Aici am întâlnit oameni minunaţi, profesori dedicaţi, colegi foarte buni. Suntem un colectiv călduros, care îmbrăţişează cu mare energie noutatea. Sunt foarte mulţumită că am ales acest master şi cred că reprezintă un pas uriaş spre viitorul carierei mele didactice.

Irina Marişca, anul I, Master Didactic, specializarea Biologie

Înscrierea mea la Masterul didactic a venit din mai multe considerente: dorinţa de perfecţionare continuă; nevoia de reconversie, ţinând cont că trecem prin multe schimbări şi sunt necesare cât mai multe cursuri; dorinţa de autodepăşire; m-am gândit şi la restrângerile de activitate, la scăderea populaţiei şcolare, o diplomă de Master fiind poate utilă în acest context.
Experienţa acestui Master didactic este una interesantă, frumoasă, implicând însă şi consum de resurse temporale. Pot spune că acum, la mai mulţi ani după terminarea facultăţii, văd într o altă lumină acest tip de formare – cu un plus de maturitate, dorinţă de autoperfecţionare, motivaţie.
Întreg corpul de profesori şi colegi este minunat. Faptul că sunt patru specializări ne oferă tuturor posibilitatea de a vorbi de o educaţie interdisciplinară – o necesitate a învăţământului românesc actual.

Daniela Onofrei (căs. Tanasă), specializarea Teologie Ortodoxă

Masterul Didactic propune o abordare practică actuală a științelor teoretice pedagogice și de formare educativă. Astfel, la prima vedere, ne întâlnim cu discipline care, prin chiar titulatura lor, ne ar duce cu gândul la un cumul de informații, deschidem cursul și aflăm cuvinte, mai vechi sau mai noi. Da, dar aceste informații sunt filtrate prin experiența unor profesori cu deschidere spre soluții practice, aplicabile la clasa de elevi. Aici, în acest spaţiu academic, am găsit astfel răspunsuri la întrebarea cum poți deveni un profesor actual.

Daniel Gherasim, specializarea Teologie Ortodoxă

Programul de masterat didactic reprezintă pentru mine o oportunitate de a-mi dezvolta abilitățile și de a-mi îmbogăți cunoștințele acumulate până în prezent. Totodată este o provocare, un refresh dat carierei mele didactice, deoarece cred cu tărie în formarea continuă, în învățarea pe tot parcursul vieții, în perfecționarea într-un cadru academic de prestigiu, așa cum este Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.
Îmi doresc să folosesc pe parcursul acestor 2 ani experiența mea didactică, să-mi formez noi competențe în domeniul carierei și în domeniul dezvoltării personale. Sunt impresionată de oamenii minunați pe care i-am găsit aici, profesori și colegi, de seriozitatea și profesionalismul cu care se desfășoară activitățile.
Vom fi primii absolvenți ai acestui program de masterat și vom fi fericiți să împărtășim tuturor experiența noastră! Succes tuturor!

Anca Ciobanu (căs. Bompa), specializarea Educaţie Fizică şi Sport

Cumva am fort purtată pe calea aceasta, drumul spre un start în carieră, înscrierea la acest Master Didactic.
După destul de mult timp în care nu am mai avut contact cu mediul educațional școlar, m-am trezit în primul semestru al acestui master, cu o mulțime de oameni învățați, colegi profesori cu experiență, dornici de a învăța noi abordări ale învățatului și dornici de a-și împărtăși cunoștințele, și cu cei mai puțin experimentați, cu tinerii debutanți; m-am simțit speriată și mică precum o musculiță prinsă în spuma laptelui, dar cumva ușor, ușor am prins curaj și mi-am desfăcut aripile, aceasta datorită oamenilor care fac parte din acest program de master.
Profesori foarte bine pregătiți, oameni mari, învățați, oameni minunați, săritori, cu adevărat OAMENI!
M-am simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată.
Aproape sfârșitul primului an din acest master… o experiență super! Am învățat foarte multe lucruri noi și interesante! Am văzut exemple diverse de profesori, de profesori minunați, și mi-a crescut speranța în suflet la gândul că încă există exemplul frumos, omul valoros există și, odată cu noi, valoarea aceasta va fi dusă mai departe.
Îmi doresc să devin profesoară și știu că voi fi și că voi avea șansa să pun în practică tot ceea ce am învățat aici.
Acest master reprezintă pentru mine temelia; exact așa cum se începe construirea unei case, la mine s-a început construirea unui bun profesor.
Mă simt norocoasă și mulțumesc bunului Dumnezeu și Maicii Domnului că m-au purtat pe calea aceasta unde am cunoscut, și sunt sigură că o să mai cunosc, oameni frumoși care pot fi un bun exemplu de urmat oricând și oriunde și de la care am foarte multe lucruri bune de învățat.

Tereza Benza, specializarea Biologie