Anunț referitor la Școala “Junior” a Universității „Alexandru Ioan Cuza”

Școala „Junior” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează înscrieri pentru ciclul gimnazial

 

Școala „Junior” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează, în perioada 27 august – 1 septembrie 2021, înscrieri pentru ciclul gimnazial, respectiv pentru clasa a V-a, în conformitate cu Ordinul nr. 5055 din data de 25.08.2021, emis de Ministerul Educației.

Conducerea UAIC a decis înființarea, începând cu anul școlar 2021 – 2022, a două clase a V-a. Astfel, elevii care doresc să urmeze cursurile Școlii Gimnaziale „Junior” au la dispoziție 48 de locuri: „Acest demers reprezintă o dezvoltare firească a Școlii „Junior” și vine ca răspuns la solicitările adresate constant de părinții și absolvenții claselor primare, ce doresc continuarea studiilor în același mediu prietenos, performant și creativ. UAIC intenționează să își dezvolte învățământul preuniversitar prin înfiinţarea acestei structuri gimnaziale și, ulterior, liceale”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Detalii privind criteriile de selecție și actele necesare pentru înscriere sunt publicate la adresa: https://www.uaic.ro/organizare/organizare-academica/departamentul-pentru-invatamant-preuniversitar/scoala-junior/noutati-si-evenimente-de-la-scoala-junior/

Începând cu anul școlar 2020-2021, Școala „Junior” a fost inclusă în rețeaua școlară a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.