ALUMNI

Înscrie-te în comunitatea Alumni UAIC

Dacă eşti absolvent de UAIC, poţi rămâne în legătură cu Universitatea şi cu ceilalţi colegi ai tăi prin intermediul Fundaţiei Alumni.

Pentru a te înscrie, este suficient să intri pe site-ul alumni uaic. Nu există taxă de înscriere sau cotizaţie.

Fundaţia Alumni UAIC oferă membrilor săi:

  • Un site pentru toţi alumni UAIC;
  • Newsletter;
  • Cluburi alumni;
  • Sprijin în organizare de Cursuri festive şi Reuniuni aniversare;
  • Posibilitatea realizării cursului festiv în Aula Mihai Eminescu;
  • Oferte de angajare şi recrutare;
  • Participări la întalniri, proiecte, simpozioane şi evenimente.

Fundaţia “Alumni – Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi” te invită să devii membru al comunităţii alumni şi ambasador al UAIC în lume.
Astfel, vei fi conectat la activităţile Universităţii prin invitaţii la conferinţe, seminarii sau evenimente speciale, păstrand legătura strânsă cu profesorii şi colegii tăi şi devenind persoană resursă sau mentor pentru generaţiile viitoare.

Portrete de absolvenţi


19.07.2021

Portret de absolvent: Maria Magdalena Isac

În toamna anului 1999 mi-am început studiile universitare de licenţă în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din Iaşi drept un student extrem de motivat dar, totodată, destul de timid şi neexperimentat. Aveam vise mari, însă, veneam la facultate…

Continuare...


11.07.2021

Portret de absolvent: Cristian Opariuc-Dan

Am intrat la psihologie în anul 1991, după un examen dur, la o concurenţă de circa 20 de candidaţi pe loc, fiind a doua serie de studenţi la psihologie din România. Cei 5 ani de studii au trecut poate mult prea repede visând, ca mai toată lumea, o strălucită carieră de psihoterapeut. Poate de aceea…

Continuare...


05.07.2021

Portret de absolvent: Ella COSMOVICI

Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, specializarea Pedagogie, mi-a oferit, în primul rând, o perspectivă holistică asupra educaţiei, dar şi a sinergiei dintre pedagogie şi psihologie. Combinaţia inedită de discipline/cursuri…

Continuare...


28.06.2021

Portret de absolvent: Cătălina LOMOS

M-am tot gândit cum aş putea să încep această „mărturie” dragă inimii mele şi iată că tot către Creangă mă poartă gândul… „Stau câteodată şi-mi aduc aminte ce vremi şi ce oameni mai erau în părţile noastre pe când începusem şi eu, drăgăliţă-Doamne, a mă ridica…”.

Continuare...


21.06.2021

Portret de absolvent: Aida Ciobanu

Mai devreme sau mai târziu în parcursul educaţional al tinerilor, una dintre aceste devize îşi face apariţia, provocând un declic mai mult sau mai puţin semnificativ. Dincolo de sutele de avertizări parentale sau pedagogice pe care le primim de-a lungul timpului pe marginea acestor aspecte…

Continuare...


14.06.2021

Portret de absolvent: Georgiana Gabriela FILIMON

Povestea călătoriei mele pe „marea” devenirii profesionale a debutat în anul 2003 prin conturarea spiritului normalist la Şcoala Normală „Vasile Lupu” din Iaşi, în vederea aplicării instrumentelor metodico-pedagogice, patru ani mai târziu, în procesul instructiv-educativ din grădiniţă.

Continuare...


07.06.2021

Portret de absolvent: Grigore HAVÂRNEANU

Privind retrospectiv la perioada studenţiei şi la începutul dezvoltării carierei mele profesionale, realizez că au trecut mai bine de zece ani. Timpul zboară mai repede decât ne imaginăm atunci când suntem studenţi şi odată cu trecerea sa ne oferă oportunităţi remarcabile.

Continuare...


31.05.2021

Portret de absolvent: Mihaela SIMION

De mici, uneori chiar de la grăniţă, ni se adresează întrebarea ”Ce vrei să te faci când vei fi mare?”. E greu pentru un copil de 4-5 ani să aibă o imagine clară a unei profesii ce şi-ar dori să o îmbrăţişeze şi astfel răspunsul lui va fi influenţat de imaginea adultului ce i-a marcat în mod pozitiv existenţa până la acea vârstă.

Continuare...


24.05.2021

Portret de absolvent: Ovidiu LUNGU

Orice tranzacţie bursieră are la bază aşteptarea iraţională că în momentul acela cursul acţiunilor se află într-un punct local de maxim sau de minim. În acest fel, profesioniştii şi amatorii, deopotrivă, speră să vândă sau să cumpere acţiuni cu cea mai mare marjă de profit. În realitate, putem ajunge la această performanţă doar din întâmplare…

Continuare...


17.05.2021

Portret de absolvent: Prof. Anca HARDULEA

Facultatea de Psihologie şi Știinţe ale Educaţiei – specializarea Pedagogie a fost pentru mine alegerea care a unit cele mai importante puncte de pe “harta” carierei mele: normalist, învăţător, profesor consilier şcolar, mentor, formator.

Continuare...