Portret de absolvent

Rolul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale educaţiei în
formarea şi dezvoltarea personală şi profesională.

Cristina-Angela Tohănean

  • Psihoterapeut, Cabinet Individual de Psihologie Tohănean Cristina-Angela
  • Facultatea absolvită:
    • UAIC, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea: Psihologie , promoția 2004
Perioada studenției - perioadă de intense acumulări

Interesul și plăcerea de a fi aproape de ceilalţi și de a le descoperi resorturile interioare au început încă din perioada liceului pedagogic și poate chiar mai devreme, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori în profesiile vocaţionale. Facultatea de Psihologie și Știinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași mi-a dat șansa de a descoperi noi moduri de a fi alături de oameni. Am rezonat în mod deosebit cu arta psihoterapiei, în care ne-a iniţiat cu măiestrie domnul profesor Ion Dafinoiu, și am continuat pe acest drum atât prin cursurile de formare, cât și printr-un program de masterat.

Perioada studenţiei a fost o perioadă de intense acumulări, atât prin contactul cu profesori dedicaţi, cât și prin programul de mobilităţi Erasmus, prin intermediul căruia am beneficiat de o bursă de studiu de trei luni la Diakonia Institute of Higher Education din Finlanda. După terminarea facultăţii povestea a continuat în București unde în scurt timp am pornit la drum pe cont propriu, deschizând porţile cabinetului de psihologie, psihoterapie și logopedie. Oportunităţile și satisfacţiile nu s-au lăsat așteptate, fie că a fost vorba de lansarea primei platforme online de logopedie www.vorbestecorect.ro, fie că a fost vorba de colaborarea cu Organizaţia Salvaţi Copiii pentru realizarea platformei „LogoPedia” în sprijinul copiilor hipoacuzici sau de colaborări cu televiziuni de prestigiu pentru anumite formate de emisiuni. Cartea “Povești terapeutice pentru copii mari și mici” și manualul școlar de „Dezvoltare personală” pentru clasa a II-a, ale căror coautor sunt, au venit din dorinţa de a împărtăși munca din cabinet cu ceilalţi, respectiv din dorinţa de a-i sprijini pe cei mici pentru a deveni adulţii echilibraţi pe care ni-i dorim cu toţii.

Toate aceste lucruri au fost posibile și datorită echipei minunate care mi s-a alăturat pe acest drum în cadrul cabinetului, profesioniști cu care am împărtășit aceeași viziune: aceea a lucrului bine făcut, cu responsabilitate, grijă, empatie și respect pentru cei care ne calcă pragul. Am avut astfel bucuria de a sprijini mii de copii, adulţi și sute de familii și știu că lucrurile vor continua. Nu există bucurie profesională mai mare decât bucuria de a fi părtaș la schimbarea durerii în încredere, speranţă și putere!