Portret de absolvent

Rolul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale educaţiei în
formarea şi dezvoltarea personală şi profesională.

Prof. Anca Hardulea

  • Director, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi
  • Facultatea absolvită:
    • UAIC, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea: Pedagogie , promoția 1995
Prima ancoră în formarea mea profesională au constituit-o întâlnirile cu profesorii universităţii

Facultatea de Psihologie şi Știinţe ale Educaţiei – specializarea Pedagogie a fost pentru mine alegerea care a unit cele mai importante puncte de pe “harta” carierei mele: normalist, învăţător, profesor consilier şcolar, mentor, formator.

Optiunea făcută mi-a oferit şansa să cunosc Iaşiul – oraşul studenţiei mele, oraşul legăturilor de prietenie, oraşul iubirii, oraşul profesiunii de suflet, oraşul construcţiei carierei, oraşul confluenţelor culturale – să-l port în suflet şi să mă las purtată de el timp de peste 25 de ani. O astfel de experienţă îmi conferă sentimentul foarte acut şi foarte puternic al împlinirii personale şi profesionale.

Prima ancoră în formarea mea profesională au constituit-o întâlnirile cu profesorii universităţii, veritabile „oferte de destin”, oferte pe care am avut grijă să nu le ratez şi care mi-au dăruit multă bucurie.

Faptul că făceam parte din „generaţia aşteptată timp de 10 ani” precum şi laitmotivul “multitudinii de oportunităţi” pe care le aveam în faţă au conferit sens şi semnificaţie pregătirii mele profesionale. Şi eu şi colegii mei eram entuziaşti şi ferm convinşi că suntem „indispensabili”, că „o să facem valuri”, că o să schimbăm oamenii, şcoala, politicile educaţionale. Am avut în faţă un univers al posibilităţilor care a scos în evidenţă un număr impresionant de practicieni cu experienţă, cu formări variate şi complementare, capabili să marcheze domeniul psihopedagogic, sub semnul profesionalismului. Acum tind să cred că am fost “generaţia binecuvântată”, care şi-a găsit în timp identitatea profesională şi a construit trainice legături în comunitate.

Laudaţio Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, profesorilor ei, aplecaţi către promovarea psihologiei, a pedagogiei, a cercetărilor psiho-sociale şi a formării de calitate, care ne-au prospectat o călătorie plină de descoperiri şi împliniri… nebănuite!