Portret de absolvent
Rolul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale educaţiei în
formarea şi dezvoltarea personală şi profesională.
Alexandra Gervescu
- HR Specialist În Psihologie Organizaţională, Health Service Executive, Dublin, Irlanda
- Facultatea absolvită:
- UAIC, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea: Psihologie , promoția 2008
Voluntariatul şi activităţile extracurriculare mi-au dat ocazia să pun în practică cele învăţate şi să fac greşeli într-un mediu sigur
Am absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei în ultima generaţie de 4 ani. Au urmat masterul de EFCPP şi doctoratul in Psihologie Organizaţională, studii care au completat o experienţă vastă pe holurile Corpului D.
Am avut onoarea de a cunoaşte profesori de mare clasă şi de a petrece timp în compania unor colegi extraordinari, având multe de învăţat. Materiile predate cu pasiune şi oportunităţile de dezvoltare prin voluntariat au mers mână în mână.
În anul 3 de facultate simt că am prins aripi prin implicarea în E-team. Eram o echipă mică, dornică de muncă şi foarte pasionată de cercetare. Aceste fapte, combinate cu informaţiile detaliate de statistică şi metodologia cercetării, dar şi datorită îndrumării profesorilor coordonatori, mi-au deschis apetitul pentru cercetare şi, mai ales, gestiune de proiecte.
Consider foarte valoros accentul pus de Facultatea de Psihologie din Iaşi pe cercetare şi statistică. Practica profesională mi-a demonstrat că metodele bazate pe studii ştiinţifice sunt cele mai performante în oricare domeniu. În plus, influenţa Psihologiei Sociale în mai toate materiile studiate crează o imagine de ansamblu şi ajută la identificarea „firului roşu” în orice situaţie profesională.
În completarea informaţiilor acumulate la cursuri şi seminarii, anii petrecuţi în Corpul D (ca şi student ori cadru didactic asociat) mi-au oferit ocazii de formare a unei reţele profesionale valoroase. Participarea la conferinţe, implicarea în proiecte şi discuţiile cu studenţii au oferit o multitudine de informaţii de care nu aş fi auzit altfel.
Am avut privilegiul de a mă maturiza în ritmul meu, de a încerca diverse roluri. Am beneficiat, de asemenea, de posibilitatea oferită de coordonatori şi mentori de lua decizii în mod independent, în siguranţă.
Majoritatea calităţilor care mă recomandă profesional în prezent au fost formate în acea perioadă. Mai întâi de toate, ştiu să citesc un articol şi citesc repede conţinut de psihologie. Apoi, statistica a fost un mare punct forte in CV pentru că este un skill specializat. Competenţele de consiliere şi intervievare fac o mare diferenţă în orice situaţie de comunicare întâlnită. Nu în ultimul rând, proiectele de cercetare pentru licenţă, master, doctorat mi-au definit abilităţile de gestiune de proiecte profesionale şi mai ales rezolvarea de probleme.
În prezent lucrez în sistemul de sănătate din Irlanda, in serviciul national de HR, specializată în Psihologie Organizaţională şi mărtusisesc faptul că mi-am dorit cu adevărat să lucrez în acest domeniu. Îmi revine gândul des la Facultate, la unele cursuri şi la mulţi oameni pe care i-am întâlnit pe parcursul studiilor.
Utilizez multe din competenţele formate în perioada studiilor, simt că mă avantajează şi urmăresc frecvent oportunităţi de învăţare şi dezvoltare. Iar baza de cunoştinţe formată în perioada studiilor universitare face accesibile o varietate de cursuri sau oportunităţi.
Toată recunoştinţa mea profesorilor Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei care ne-au provocat să ne ridicăm la standardele lor şi să continuăm să ne formăm sau aprofundăm competenţele.