Portret de absolvent

Rolul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale educaţiei în
formarea şi dezvoltarea personală şi profesională.

Anca Păduraru

  • Facultatea absolvită:
    • UAIC, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea: Psihologie , promoția 2013
    • , Specializarea: Psihologie
  • Masterul absolvit:
    • UAIC, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea: Psihologie clinică şi psihoterapie, promoția 2015
O carieră care să mă împlinească

Pentru mine a fost foarte ușor să aleg să mă înscriu și să urmez cursurile Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, ca urmare a pasiunii personale pe care o aveam încă din adolescenţă asupra domeniului, dar și datorită prestigiului pe care atât facultatea, cât și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași îl au.

Am absolvit studiile de licenţă în anul 2013, pe cele de master în 2015, iar pe cele doctorale în 2021. Am început să îmi desfășor activitatea profesională în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului din Iași, pe când eram în primul an de master, iar din 2018 activez ca psiholog în cadrul Biroului de Consiliere Educaţională și Orientare în Carieră al UAIC. În completarea studiilor universitare, am urmat cursuri de formare în terapie, devenind terapeut cognitiv comportamental.

Pe parcursul anilor de studii am avut posibilitatea să beneficiez de experienţe care să îmi permită să dobândesc cunoștinţe, competenţe și valori profesionale pe care să pot construi o carieră care să mă împlinească. Pe lângă toate acestea, am întâlnit oameni cu care am legat unele dintre cele mai frumoase și durabile prietenii, modele care m-au inspirat şi, poate cel mai important, un mentor care a văzut în mine mai mult decât puteam vedea eu, care m-a înzestrat cu încredere şi ghidat cu răbdare. Când mă gândesc la toate aceste lucruri, simt recunoştinţă, mulţumire, responsabilitate şi dorinţă permanentă de dezvoltare.

Sunt numeroase oportunităţile pe care facultatea le pune la dispoziţie studenţilor, precum cursurile susţinute de către cadre didactice foarte bine pregătite, burse, stagii de practică, schimburi de experienţă în cadrul altor facultăţi din ţară şi străinătate, traininguri pentru dezvoltare personală, consiliere individuală şi altele, însă cel mai important este ca aceştia să aibă curajul de a le da curs. Drept urmare, îi îndemn să fie curajoşi, curioşi, să îşi acorde şansele necesare pentru a reuşi să îşi îndeplinească obiectivele şi să aibă în vedere că în cadrul FPSE vor găsi toate resursele necesare.