Portret de absolvent

Rolul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale educaţiei în
formarea şi dezvoltarea personală şi profesională.

Aida Ciobanu

  • Head of Psychology Department, Cebis International
  • Facultatea absolvită:
    • UAIC, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea: Psihologie , promoția 2012
  • Masterul absolvit:
    • UAIC, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea: Evaluarea, formarea şi consilierea psihologică a personalului, promoția 2014
    • UAIC, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea: Psihologie clinică şi psihoterapie, promoția 2017
Scientia potentia est. Knowledge is power. A şti e libertate şi putere

Mai devreme sau mai târziu în parcursul educaţional al tinerilor, una dintre aceste devize îşi face apariţia, provocând un declic mai mult sau mai puţin semnificativ. Dincolo de sutele de avertizări parentale sau pedagogice pe care le primim de-a lungul timpului pe marginea acestor aspecte, într-un moment specific al evoluţiei noastre constatăm cu adevărat importanţa cunoaşterii şi cum doar educaţia de calitate este un predictor relevant al propriei dezvoltări profesionale substanţiale.

Motivaţia alegerii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” a fost, în cazul meu, chiar această revelaţie, mai exact certitudinea că în niciun alt mediu universitar nu puteam dobândi cunoştinţele care să îmi poată permite să ating destinaţia profesională dorită. Nouă ani mai tarziu, realitatea dovedeşte că nu m-am înşelat. În prezent, conduc departamentele de psihologie a două instituţii private din capitală, Cebis Internaţional şi Clinica Medica Endoprovision, iar în paralel îmi desfăşor activitatea în cadrul cabinetului individual, în care ofer servicii de psihologie clinică. Am aşadar certitudinea că rolul alegerii acestei facultăţi a fost unul primordial în trasarea unei direcţii profesionale a cărei finalitate să fie succesul.

Universul educaţional din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei este, fără îndoială, unul dintre cele mai remarcabile medii de dezvoltare academică disponibile în ţară.

În ceea ce priveşte activitatea extra-curriculară din cadrul facultăţii, una dintre cele mai apreciate oportunităţi din rândul generaţiei mele a fost Seara Psihologului Practician, eveniment organizat de asociaţia E-Team Psychology care continuă până în prezent şi a cărui relevanţă este, din punctul meu de vedere, de necontestat şi neînlocuit. O altă ocazie pe care facultatea mi-a acordat-o a fost stagiul de practică al primului program de master, unde mi s-a oferit şansa de a profesa ca psiholog în cadrul unei clinici private din Iaşi, punct care a constituit startul meu profesional.

UAIC şi FPSE sunt, fără îndoială, elemente esenţiale ale unei reţete de succes în debutul carierei oricărui tânăr, în care prestigiul universităţii, calitatea incontestabilă a actelor educaţionale şi experienţele oferite în cadrul traseului academic sunt cele care completează perfect rezultatul şi fac ca reuşita să fie o garanţie.

Felicit studenţii care aleg Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei şi care citesc aceste rânduri într-o încercare de a dobândi cât mai multe informaţii cu privire la trasabilitatea viitoarelor lor cariere. Cu fiecare astfel de demers sunteţi cu un pas mai aproape de victorie.