Skip to content

Andreea Florina Avramiuc

Andreea Florina Avramiuc
studentă, anul III | Psihologie

În vara anului 2017 am beneficiat de bursa Erasmus+. Pot spune că, această plecare în Italia, de 2 luni, m-a ajutat destul de mult şi mi-a oferit prilejul de a putea vedea o altfel de realitate decât cea pe care mi-o imaginam până acum. Am avut oportunitatea de a lucra cu copii, persoane cu dizabilităţi şi vârstnici, am putut observa cum se vede ziua de mâine din cele trei perspective. Consider că experienţa Erasmus+ este foarte utilă pentru viitorul meu deoarece mi-a scos în evidenţă domeniul pe care îl căutam pentru a putea profesa în viitor, mi-a dat motive să cred în visul meu. Datorită personalului specializat, am putut participa la activităţile psihologice, învăţând lucruri noi.

“The Congregation of the daughters of St. Mary of Divine Providence” a fost gazda celor mai frumoase amintiri pe tărâm italian, am adunat în fiecare zi amintiri şi am legat prietenii. De-a lungul celor 10 săptămâni am descoperit ce presupune munca de psiholog cu persoanele vârstnice, dar şi cu cele bolnave psihic, mi-am testat abilităţile în fiecare activitate desfăşurată împreună cu ei şi am învăţat să preţuiesc mai mult lucrurile din jurul meu. Mi-a plăcut foarte mult deoarece am învăţat să am altfel de aşteptări de la oamenii din viaţa mea şi am putut analiza ce presupune “frumosul” din spatele lucrurilor mici.

Mi-a oferit satisfacţie schimbul de experinţă făcut cu cei de acolo, am apreciat mult deschiderea lor de a mă primi printre ei şi căldura cu care m-au aşteptat. Cu ocazia acestei plecări am învăţat câte puţin din cultura şi obiceiurile lor, am putut participa la activităţile pe care le făceau zilnic şi am păşit spre o altă zi împreună cu ei.

După experinţa oferită de programul ERASMUS+ pot afirma că aş dori să repet şi anul următor.