Skip to content

Roxana Morariu

Roxana Morariu
studentă, anul III | Psihologie

Am petrecut două luni de neuitat în această vară, în Scoţia. M-am numărat printre candidaţii care au optat pentru căutarea pe cont propriu a unei instituţii gazdă, în cadrul căreia să îmi desfăşor stagiul de practică. Nu a fost uşor, dar a meritat fiecare zi în care am aşteptat cu inima în gât răspunsul afirmativ la cererea trimisă prin e-mail şi documentele necesare. Stagiul meu de practică a avut ca tematică sănătatea mentală a băieţilor de până în 12 ani şi a constat într-o serie de activităţi progresive, de la înţelegerea conceptelor cheie prezente în literatura de specialitate, până la realizarea unor materiale cu scop didactic aferente subiectului.

Nu sunt persoana care să îşi petreacă timpul liber singură, aşa că mi-am făcut repejor câţiva prieteni care fie locuiau în proximitate, fie erau prieteni de-ai lor, cu care ba ieşeam periodic în oraş şi cutreieram străzile, ba mă plimbam prin parcuri, vizitam muzee, oraşe, sate sau lacuri, ba mergeam la yoga etc. În cele din urmă, m-am ales cu multe braţe deschise pentru noi vizite, cu posibilitatea nelimitată de a cere informaţii suplimentare şi de actualitate de la profesionişti în domeniu fie despre programele de studiu de acolo, fie despre posibilităţi de angajare, cu noi prieteni şi cu o invitaţie la nuntă  .

Acest stagiu de practică, pe lângă faptul că nu mi-a afectat în niciun fel programul de la facultate (ceea ce am şi urmărit, ci din contră, mi-a oferit posibilitatea echivalării unei materii), a fost o experienţă profesională unică, precum şi un pilon de dezvoltare personală, mai cu seamă datorită dezvoltării unei viziuni mai largi asupra oportunităţilor pe care le am.

Recomand cu mare căldură oricui să profite de ocazia programelor Erasmus+. Pentru orice informaţii suplimentare despre stagiul meu de practică, viaţa de zi cu zi în Glasgow sau tips and tricks în gestionarea resurselor financiare, mă puteţi contacta prin intermediul profesorului coordonator al programului Erasmus+.