Cărţi publicate de Corneliu Eugen Hăvârneanu

Pagină personală

Titlu: Evaluarea psihologică a conducătorilor auto
Autor: Corneliu Havârneanu
Editura: Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi
Anul apariţiei: 2011
ISBN: 978-973-703-633-9

Descriere:
Adresându-se studenţilor şi psihologilor care îşi desfăşoară activitatea în laboratoare de psihologie aplicată, lucrarea oferă informaţii teoretice (teoriile personalităţii şi problemele psihodiagnosticului) şi practice (dificultăţi, controverse, tipuri de teste, adaptarea computerizată a testelor) necesare perfecţionării metodologiilor de cunoaştere psihologică, evaluării instrumentelor de analiză şi de construcţie a unor noi instrumente adaptate scopului propus.

 

 

Titlu: Resurse umane şi strategii de consultanţă
Editura: Erota
Anul apariţiei: 2002

Descriere:
Consultanţa, reprezintă, din ce în ce mai mult, atât în sectorul privat cât şi în cel public, un domeniul important de cercetare. În calitate de profesie, consultanţă încearcă să-şi definească specificatea şi identitatea. Consultantul joacă şi va juca un rol din ce în ce mai important în organizaţiile şi practicile educaţionale şi formative.

 

 

Titlu: Cunoşterea Socială. Teorii şi metode (coordonator)
Editura: Erota (apăruta în cadrul Proiectului HESP)
Anul apariţiei: 2002

Descriere:
Din cuprins: Memorie colectivă şi uitare, Cum se construieşte azi memoria socială?, Standardizarea testelor, Testele de inteligenţă, Testele pentru abilităi de grup şi specifice, Teste de abilităţi şi cunoştiinţe, Conflictele şi rezolvarea conflictelor, Interviul şi analiza de conţinut, Metodologia cercetării în ştiinţele sociale, Relaţii între grupuri: paradigme teoretice şi empirice ale perioadei clasice.

Titlu: Agesivitatea în şcoală
Editura: Institutul European
Anul apariţiei: 2001

Descriere:
Volumul de faţă ilustrează atât multiplele interacţiuni cât şi efectele diverse, la nivelul elevilor şi profesorilor. A vorbi despre agresivitate ca fenomen cu semnificaţii strict negative şi, mai ales, ca exclusiv dependent subiectul devenit agresiv este un demers limitativ, cel puţin din perspectiva educaţiei. Ca urmare, volumul are în vedere structurile psihologice fundamentale şi, pe acest temei, mediul de formare a conduitelor agresive .

Titlu: Cunoaşterea psihologică a persoanei. Posibilităţi de utilizare a computerului în psihologia aplicată
Editura: Polirom
Anul apariţiei: 2000

Descriere:
Adresindu-se studentilor si psihologilor care isi desfasoara activitatea in laboratoare de psihologie aplicata, lucrarea ofera informatii teoretice (teoriile personalitatii si problemele psihodiagnosticului) si practice (dificultati, controverse, tipuri de teste, adaptarea computerizata a testelor) necesare perfectionarii metodologiilor de cunoastere psihologica, evaluarii instrumentelor de analiza si de constructie a unor noi instrumente adaptate scopului propus.

Titlu: Metodologia cercetării în ştiinţele sociale
Editura: Erota
Anul apariţiei: 2000

Pagină personală